Wednesday, June 30, 2010

mak dara buat hal lagik!!(3 ROSES)

sold out








rm200 (SOLD)

SLM...mak dara bkn nak tunjuk belang..bukan nak sakit hati org,niat tu mmg nak kwn2 dpt brg yg berkualiti dgn harga berpatutan..rezeki ader dimana2..kalau minat kol le lagik senang.ader 6PCS PIRING + 6PCS CAWAN, TEKO X DER..NOS,BLOM DIGUNAKAN.sms ne susah gak ckit..bkn nak lelong brg sampai harga tertinggi tp kire cash on deal je..apa2pun tq le pd sumer yg dok follow x hengat punyer...salammm..layann

mak dara buat hal lagik! (two tones roses)






RM200

slm tghari sumer..ne ader lg stok baru sampai kat umah mak dara..1 teko kecik +6pcs cwn + 6pcs piring..org kata NOS..mmg blom pakai...ntah mcmene mak dara wat talian hayat dpt le cwn ne..

mak dara buat hal lagik!!(big rose)

SOLD OUT








rm30

slm utk semua bloggers..ne mak dara dok kemas stor td terjumpa plak sepasang rose yg mmg besar punya rose..x tau mana celah mak dara jumpa terus bg kat saya uploadkan utk ahli2 yg sewaktu dgnnya...mcm2 la mak dara ne...apa2 pun minat bg tau le kat saya

Tuesday, June 29, 2010

mak dara buat hal lagik!!(pasu&talam enamel)












RM120

tu diaaa..pasu bunga enamel n talam enamel 'made in chechslovakia'condition mmg cantk seperti dlm gambo ne..Bersaiz paling besar talam dan juga pasu,.bg peminat aksesori enamel houseware mmg amatlah menarik.harga ne mmg bleh buat meniaga lagik..x tau la kalau ader yg jual lg murah..layannn..

mak dara buat hal lagik!!(Tureen2)

SOLD OUT







RM60

ne tureen made in mana x tau..untung sabut tenggelam untung batu timbul..yg sebelah tu kire free gift je la coz x der tutup,mak dara ne pun satu hal jugak bg tureen x de tutup..nasib baik bg free gift....

mak dara buat hal lagik!! (two roses)

sold out










RM80 soldout

two roses ne ader 6pcs cawan n x der piring dia...teko pun two roses gak kot tp pattern lain ckit saiz kecil ckit tp bkn yg paling kecil..condition masih lagik berkilat...'tepuk dada tanya selera'.rase mcm mak dara ne malas nak hunting piring kot tu pasal nak let go..

Tuesday, June 22, 2010

coca-cola glass france98 world cup



appear for japan vs jamaica venue lyon 26/6/1998
ada info?mana dtg plak bende ne..




world cup France 1998...coca-cola..x ader tulis mana made,kosong je kat bawah.

Monday, June 21, 2010

my 1st baby






Alhamdullillah..21 june 2010,jam 7-35pm ,isteriku selamat melahirkan baby gurl seberat 3.8kg melalui proses pembedahan dan diberi nama 'Nur Qaseh'.

Memang betul apa yg sering diperkatakan anak adalah anugerah dari ALLAH S.W.T utk ibubapa dan adalah membawa seri rumahtangga jua rezeki yg melimpah ruah kurniaan ILLAHI..Terima kasih pada semua yg byk memberi semangat dan dorongan sehingga hari ini....

utk kawan2 diluar sana Happy Father's day...Assalamualaikum..layannn.

Sunday, June 20, 2010

warta memory lane



IPOH,20 JUN 2010..Kempen jelajah satu Ml pakai basikal antik 1ML tanpa mana-mana penaja.Demikianlah keluh kesah pakcik2 ne dan hanya mampu tersenyum walaupun terpaksa kayuh sendiri tanpa bantuan polis trafik..ape yg aku merepek ne???tp mmg mamat pakai baju hijau tu dah try jelajah Malaysia wooo..bravo le bro!!...

laporan kali ni sama je mcm last week..bayangkan le kalau bwk duit byk tp brg yg cun xde?hiihhi... x laku kot duit yg dibawa?Ada diantara pemburu mengeluh 'manyak susah mau tgk balang cun lo'kalau ada brg ,x kan beli buah je walhal sebelum ni dok jinjing mcm2 benda sampai x cukup tangan..perghhh.....apa2pun dari pagi hari sampai tghari cuma dpt dgr keluhan dari geng2 collector,ok jgn risau next week kita bwk brg cun pastu kata dpt kat sana..hehehheh..x baik tipu wooooii..jumpa lg di mggu hadapan...layannnn

Saturday, June 19, 2010

tin coke sea games 89



plz recycle...coke sea games ne antara tin yg terjumpa di tepi jalan dekat dgn umah
----.x dpt tgk tp dpt tin kosong ne pun jadi le...mmg buat kat jalan foss tp bkn jalan ----
layan je.



sea games 1989....

Wednesday, June 16, 2010

sesi korek dlm 2km



oh!PEPSI kole....


antara yg menjadi pujaan...



yang mana satu idaman kalbu???



antara yg tersorok didalam...susunan yg blom lengkap..

Monday, June 14, 2010

OVALTINE TONIC BEVERAGE (TIN)



condition kire ok je..tapi yg best masih ader lagik isi ovaltine,..



Ovaltine versi thn 70-an..percuma bekas air dgn setiap pembelian..dtg dgn berbagai warna utk koleksi...bertemakan (wander)marvell komik thn 1976-78,79.

f&n orange glass



f&n orange cup..variasi dari f&n atau pun red lion cup...

Sunday, June 13, 2010

Warta memory lane



green spot(malaya) magnolia,green spot (s'pore),7-up

warta Ml mggu ke-2..x nampak apa yg menarik sgt walaupun tepat jam 7pg dah terpacak kat situ,mcm besa akak2 bunga ros,bunga kangkung dah pusing habis pun,sempat jugak merembat beberapa gelas aerated water,sape pegi kalau x jumpa gelas kat ML rasanya mungkin hari hujan atau hari isnin..ehhehhe..Dumex ne mmg lain dari yg lain selama dok pusing cari dumex coz yg ne plastik..mmg kalau kat cne kene pandai main tarik tali ckit,masa berlalu terlalu pantas tanpa disedari hampir jam 11pg ,masa terbuang dek melabun dgn kengkawan yg berbagai bidang sambil membuat laporan masing2.ok..itu saje laporan utk mggu ke-2 Ml..jumpa lagik warta berikutnya..salam




I LOVE DUMEX..plastik,mungkin dumex yg gambar budak besar.

laporan sesi korek minggu ke-2



slm..laporan mggu ke-2 ne agak kurang memuaskan..walaupun tergerak hati utk menambah sedikit wang hantaran utk sesi yg lalu ditempat yg sama,.mmg seperti yg dijangka 'kusangkakan panas rupanya hujan ditengahari'...yang indah hanya sementara..yg penting tujuan yg satu didalam setiap sessi..anyway tggu sessi korek mggu ke-3..adakah perkara yg lebih menarik?tungguu..wslm

Friday, June 11, 2010

ABG GI SCHOOL K


The omnibus company limited..dari dulu,kini,selamanya,..ne le asal mule bas kat Ipoh..sapa x tau pasal bas merah,hijau,pg Ashby road,old town,super kinta,jubilee park,kemana la bas ne x redah..kalau korang tau bus stand ne, mmg lagik kekal dgn keadaan atau fizikal yg sama selama lebih kurang 50thn...kalau kena zaman rock kapak cover cushion dia diorang bikin tampal seluar bell bottom...tu yg nampak tompok2 mcm cover seat bus,jgn takut dari sini la asal nyer..rock steady jgn marah.

Merdeka celebration at Ipoh Padang 1957



sambutan hari kemerdekaan Malaya 1957 kat Ipoh Padang.mmg mcm2 acara le kat Ipoh Padang ne...nampak sedih jer...tgk btol2 ...best nyer kalau ada kat tepi tu..apa2pun jgn le kita biarkan kemerdekaan ne hilang...MERDEKA!!MERDEKA!!MERDEKA!!

Thursday, June 10, 2010

MERDEKA!! MERDEKA!!MERDEKA!!




31st August 1957 first day cover..condition notcirculated...hehehehe..just syok coz 'Anderson Road'dah tukar lain ...'leech street' pun x ada da x pakai..bg orang lama kt ipoh ne mesti tau..tp mmg susah gak nak tau gak nama2 ne...Anderson road mesti familiar dgn Anderson school yg mmg terkenal serata pelusuk... which was later named Anderson Road some time after April 1904 when Sir John Anderson became the new High Commissioner of the Federated Malay States (FMS)...

Road name of 'leech street'
Named after Mr J M B Leech, District Officer, Kinta perhaps the most famous District Officer of old times. source mana dpt F.d.c ne adalah hasil dr korek..so moral of the story apa bende pun belasah janji vintage.

Monday, June 7, 2010

f&n root beer cordial cup



f&n root beer cordial cup..kecik jer ...cute..senyum sokmo..

mak dara buat HARGA RUNTUH !!(yellow flower)








RM80/-RM60...
salam ptg selasa...ne mak dara nak bg discount lg!!
yang ne plak cukup ader 6pcs cwn and 6pcs piring..condition terbaik la kot..mak dara pun x bgtau bunga apa kat saya...so apatah lagik saya mmg bkn 'mat bunga'...layannnn.

Sunday, June 6, 2010

warisan bonda


five roses tea set...kire set first yg masuk dalam showcase yg berkelipan lampu..untuk memenuhi citarasa ibu2 di luar..big rose gelaran bg set yg dibawah di pasak di piring santapan Istana Iskandariah..tanda sbg setia dibawah naungan Sultan.DAULAT TUANKU.

meja mekap bunga raya



meja mekap merangkap meja serbaguna...macam2 ader woo..dpt kat area old town ipoh..apek kedai nampak aku tgh korek kat sebelah terus dia bgtau 'ala lagik ini macam punya meja lu mau ka?emmm..rezki..harga pun cun..nama mcm melayu je...terserlah ukiran bunga raya di tengah meja..lama x lama gak tp mungkin bleh kuar ayat'wahai cermin sakti'siapakah jejaka paling cute?nak trymeh le..

Ciggarette box



diantara simpanan kotak rokok yg masih ader kt mana-mana...rokok tembak,players,torchlight...ermmm..merokok membahayakan nyamuk,.

first malaya coke


SOLD OUT!!



first bottle Coke embossed 'trade mark registered'
air ader ckit je..tutup mak oii 14karat...ok kot?sempat ke nak bg cukup set mcm kengkawan yg lain?atau ader yg x cukup bottle ni....hhahahhah..mcm bertepuk sebelah tangan..hasil dari titik peluh ne..dipendekkan citer hasil dari tanah..korek kat belakang kedai nak runtuh....buat makluman sahabat2 ku semua..gelas yg kat atas radio tu pun kene sapu jugak...mmg limited edition tu kan?mana nak cari pas nih..?tq for ur support..HIDUP KOREKTOR!!

A.S Watson (co. ltd) beverages


SOLD OUT!!!






jauhari tidak mengenal manikam


sambil menanti pukulan talifaun dari mana2 pihak yg berkenan dgn a.s watson ne
mmg teknologi ne kejam jugak yer...bg yg x sempat meminang ribuan kemaafan dipinta.
harap ader lagik le muncul dari tanah mana2 yer.tungguuuuu.

bireley's non carbonated drinks

sold out!



bireley's non carbonated drinks...kaler hijau macam jus apple kot..

first bottle schweppes

sold out!





botol schweppes first sebelum fraser and neave take over...ader org kata thn 1959..x tau le btol ke x?
agak susah gak nak dapat ne..pergi kenduri kahwin pun sempat g korek kat area k.k
mmg dalam tanah nak kene kasik kuar..berapa tahun terbenam pun tak tau...layannn

*please leave your comments

Friday, June 4, 2010

ipoh yg segar



arghhh.....letih jugak jadik korektor ne..Mungkin betul pepatah orang dulu'BERAT TULANG RINGAN PERUT,RINGAN TULANG BERAT LAH PERUT.'AHHAHAAHAH.....korek punya korek apa pun x ada..kalau dah rezki x kemana...sabun FAB pun jadik ler $0.40 jer sepeket thn 1976.kalau dah x ada apa jadik le ye..alhamdullillah