Friday, December 24, 2010

kunchi kira-kira



BELI SUSU CHAP PERAK



COKE SE-PETI



F&N ORANGE CRUSH/RED LION



SINALCO SE-PETI



KICKAPOO SE-PETI



PEPSI KOLE/MIRINDA



AYER LAMNET

Untung ke rugi??hah..kalau mcm ne je rege beli pd tahun 2010 ne kan ke syok...crate $1.50...botol ader ayor 15Cts...botol Lamnet 4cts je...kalau mcm ne jual satu gudang pun x bleh kaya- kaya...nak tau berapa rege modal beli sama2 la kita zoom ckit..layann..

Wednesday, December 22, 2010

sinalco embossed mini cardboard









SOLD OUT
Salam rabu yg gerimis...agak lama x men' upload' kt dlm blog usang ne yg menunggu hari nak runtuh...bukan pindah opis besar-besaran seperti cik mat....jgn marah cik mat', ataupun dah bersara dr kancah dunia 'junk'..masih terlalu awal kerna masih jauh lagi perjalanan..'besok masih ada'...jgn tiada esok bagimu sudah....meriah dunia blog skarang ne...tahniah mmg dramatik juga konvoi dari perak ke penghujung benua...kinglop,meor,faizal,fadil...>sorry x dpt join..next trip info...manakala tuan rumah dr johor..Hj zul,Hj coke,Cg ali,zul larkin,rizal,bro lop,dan semua la yg x de nama kat cne...TQVM...mmg terbaekkk....'sesekali hujan lebat...tempias terkena muka terasa juga rindu nye.enjoyyy.

Wednesday, November 24, 2010

continental enamel signage for sale!









RM350

Continental tyre enamel signage..cndition mcm dlm pic tp warna msih lagi dlm keadaan yg baik..amat sesuai utk menambah atau memulakan koleksi enamel sign..pada satu masa ketika ia amatlah murah dan tidak mendpt sambutan bg sesetengah collector atau dealer..mengapa?adakah terlalu byk dipasarkan,?adakah ia senasib dgn enamel sign spt f&n sold here, pd masa kini yg mana harga dari rm100-150 kini menjangkau ke rm250 ke rm400...tepuk dada tanya selera..enjoyyy

Monday, November 22, 2010

Saturday, November 20, 2010

100 CELEBRATION










100 CELEBRATION @RM100
(4BOX-1 TIN-1SIGNBOARD)





100 CELEBRATION -TERMOMETER (SOLD)





100 CELEBRATION (SOLD)
(2 OPENER-1BTL-1-TRAY)

Thursday, November 11, 2010

KLIM whole milk for baby









SOLD OUT
Salam petang...

KLIM... made in Holland tin plate signage yg terbiar.rembat tetap rembat la.mmg sedih tul tgk keadaan sedemikian rupa..apa yg mampu dilakukan,mungkin kalau kondisi yg terbaik mesti lg menarik..dpt yg ne pun kire bersyukur sgt2..dah mmg rezki hanya ditahap ini so terima je...enjoyyy.

Monday, November 8, 2010

lanternier LIMOGES desert plate









salam isnin pd semua bloggers,visitors,...
dah lama x update blog yg menghampiri posting ke-100 selama hampir 5bln bersamaan umur anak saya yg sulung..ada apa dgn post yg ke-100 nanti..bkn 100thn pun..mungkin ada 'celebrate'utk posting yg ke100 nanti..sama2 kita tggu dan lihat.

limoges france porcelain ne kire yg best giler,ada 'runner sambilan'yg antar brg ne lewat ptg..belek punye belek terkeluar la satu plate ne..motif bunga aper ye?(mmg hancur bab bunga) dgn 2 ekor kupu2..agak menarik..yg pasti menarik perhatian saya..dah 'berkurun' bergelumang dgn bende camnih baru arini dpt cop mohor limoges france.

kwn biar seribu musuh biar satu...berdasarkan info (otai lama dok france)limoges adalah antara porcelain yg ternama di perancis..x dapat cawan pinggan pun ok .'monsiur'lebih kurang le tu loghat perancis...mungkin sebaris atau lebih kurang dgn noritake kot..apa2 pun kita kongsi ilmu..byk lagi kena blaja ne..enjoyy ..layannn

Monday, October 25, 2010

Friday, October 22, 2010

'BUNGA GANDUM'SET 4 SALE!!









RM230
Set bunga gandum coffee set..1 teko,1 krimer,6set cwn..berada dlm keadaan yg cukup baik..kalau ader set tea yg besar mesti ader set coffee yg bersaiz kecil..mungkin kalau di lihat terdapat sedikit beza dr bunga gandum yg besar ne kot..layann

Teko n Creamer 4 sale!!






SOLD OUT
teko n creamer mix rose..mcm besa jumpe cawan dia kat serata alam blogger..tp yg musykil kebanyakan x enterprame kan creamer bunga ne.. masih lg cantik..nampak mcm jarang digunakan..bg yg lebih arif,mesti sesuatu harus dilakukan..x ade xtra ye..

teko five roses 4 sale!!









SOLD OUT!!!3SET
five roses tea pot(siku)..condition superb..old stocks...mmg cun..n susah gak nak jumpe..ader teko x ader cwn..x pe x rugi standby dulu..sok kot ader dtg cwn x la pening nak ejas bg cukup set..layannn

Thursday, October 21, 2010

CAPSTAN enamel









Capstan navy cut enamel ..hampir siap signboard ne..heheheh.ne bukan siap tp dah nak hilang..suasana yg menggambarkan usia..walaupun telah dimkn usia tp ia masih cekal sbg iklan tatkala ia tidak diperlukan lg..suka x suka terima je la sbg penunggu sementara atau kekal kt ruang halaman 'sampah ipoh'..kalau org tua yg x ada waris kena la lepak kt umah org tua'pusat jagaan warga emas'.
sinonim la dgn dimana apa yg kita lihat ne lebih kurang penjagaan brg2 tua yg x berwaris..x kire masih lg sihat,penyakit tua,kulit,cacat penglihatan atau sewaktu dgnnya..x terlintas nak provokasi warga emas..fikir dari sudut positif jgn terlalu sensitif..ishhh..bila la agak nyer nak dapat brg 'tua'yg diklasifikasi sbg/unc/blom dikitarsemula..enjoyy

national tin signage









RM140
tin signage national double side display..Variasi tin plate signage dr produk battery malaysia..

Tuesday, October 19, 2010

teko buluh 4 sale!!









SOLD OUT
teko buluh japan comey...saiz kecik ne..condition cun..x jumpa lagik geng dia ne so nak letgo murah2..